Najčešća pitanja

Uskoro će Vam naš stručni tim odgovariti na sva Vaša pitanja na društvenoj mreži facebook, svake srede, potpuno besplatno

Gde se nalazi ordinacija Dr. Vuca?

Ordinacija Dr. Vuca nalazi se u ulici Kraljice Katarine 124 D, na Banovom Brdu. Autobuske linije koje vode do nas su 23, 53, 57, E1, a ako dolazite svojim automobilom ispred ordinacije ćete uvek moći da pronađete parking mesto.

Koliko dugo posluje ordinacija Dr.Vuca?

Ordinacija Dr.Vuca posluje od 2006 godine.

Da li je kontrolni pregled zuba zaista besplatan kod vas u ordinaciji?

Da, prvi pregled, kontrolni pregled i pregled rengenskih snimaka je potpuno besplatan u našoj ordinaciji.

Koliko traje proces vađenja umnjaka?

Vreme koje je potrebno za vađenje umnjaka zavisi od nekoliko faktora, kao na primer od položaja zuba u kosti, broja i zakrivljenosti korenova itd. Vađenje umnjaka vrši se pod lokalnom anestezijom a nakon zahvata potrebno je pridržavati se određenih uputstava zarad bržeg oporavka.

Da li je zdravija crna ili bela plomba?

Osim što su estetski dosta privlačnije, bele plombe imaju i brojne druge vrednosti, a jedna od njih je i ta da su one dosta zdravije od crnih. U sastav crnih (amalgamskih) plombi ulazi živa, koja je veoma toksična za ljudski organizam. Takođe, ako amalgamske plombe nisu dobro ispolirane u kontaktu sa pljuvačkom, koja je odličan provodnik, mogu da daju jako neprijatne osećaje u vidu struje.

Koja četkica i pasta su najkvalitetniji za moje zube?

Preporučljivo je koristiti četkicu srednje tvrdoće. Ona je dovoljna za temeljno pranje zuba a ipak neće oštetiti vaše desni. Postoje četkice koje se izrađuju od prirodnih i sintetičkih vlakana, koje su bolje jer ne upijaju vodu, pa samim tim ne bubre i ne menjaju oblik. Pastu birate na osnovu kvaliteta i potrebe vaših zuba. Postoje paste za izbeljivanje i medicinske protiv raznih oboljenja.

Kako se pravilno peru zubi i koliko često treba da ih peremo?

Po pravilima zube je potrebno prati nakon svakog obroka, a minimalno ujutru i uveče, i to u trajanju od najmanje trideset sekundi. Što se tiče tehnike pranja najčešće se preporučuje  vibraciona metoda.  A ona podrazumeva da se četkica postavi paralelno sa nizom zuba, tako da jedan dero vlakana bude na zubima a drugi na desnima. Zatim se četkica pomera na gore u donjoj vilici i na dole u gornjoj.  Sa unutrašnje strane četkica se postavlja uspavno napred i paralelno sa zubnim nizom bočno. Grizne površine se peru poslednje i to kružnim pokretima.

Koliko dugo će mi trajati plomba?

Rok trajanja jedne plombe zavisi od mnogo faktora koji utiču na njen kvalitet, ali svakako ona mora trajati duže od pet godina.

Da li postoji wi fi u vašoj ordinaciji?

Da, u našoj ordinaciji postoji wi-fi mreža i možete je potpuno besplatno koristiti.

Da li moji zubi gube boju od konzumiranja kafe i čaja?

Nažalost, većini ljudi omiljeni napici, i kafa i čaj imaju jaku tamnu boju koja uništava blistav osmeh. Zbog toga je preporučljivo oprati zube svaki put nakon njihove konzumacije.

Da li sarađujete sa osiguravajućim kućama?

Da, za detaljnije informacije, pozovite 0641165857.

Na kojim društvenim mrežama mogu da Vas pratim?

Možete nas pronaći na Instagram https://www.instagram.com/drvuca/  i  Facebook https://www.facebook.com/drvuca  stranici.